Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Pomazlení s Akitou

UKONČENO   31. 12. 2019

Procházky, výcvik a socializace. Podpora sociálně emoční sounáležitosti psa a člověka.

Projekt podpořila Nadace ČEZ. Děkujeme!

V průběhu druhé poloviny roku 2019 jsme podpořili naše svěřence četnými procházkami v přírodě, cílenou socializací a výcvikem za účasti a podpory dalších osob, které se provozu nadačního fondu jinak neúčastní. Akitám byla věnována důležitá a potřebná součást jejich života - čas člověka.

Pro koho je určeno

Projekt podpoří obnovu sociální emoční vazby psa k člověku a rozvoj sociálně emocionální stability zvířete. Výcvik, procházky, česání, masáže, klid, mazlení, lásku, úctu, radost a naději. Citová vazba je důležitým aspektem kvalitního života psa. Pes potřebuje úctu a lásku. Příspěvek použijeme k zajištění odborné péče a k socializaci nemocných, opuštěných psů, kteří nemají pána a dostatek volného pohybu.

Zlepšíme zdravotní fyzický i psychický stav zvířete, zlepšíme socializaci psa vůči lidskému prostředí. Zachováme pevné rodinné pouto člověka a psa. Pomůžeme lidem. Zvýšíme naději na život Akita inu. Závažné genetické nevyléčitelné onemocnění Sebaceozní adenitidou může končit utracením psa nebo umístěním do útulku, způsobuje bolest nemocným psům, ale i majitelům a rodinám takto postižených zvířat.

 

Socializace psa obecně

Citová vazba mezi psem a člověkem je důležitá, aby zvíře netrpělo nedostatkem pozornosti, nedostatkem pohybu a nedostatkem podnětů zajišťujících jeho zdravý vývoj a spokojenost. Život psa v omezeném prostoru (např. v kotci, boudě, u plotu na řetězu apod.) bez dostatečně pestrých podnětů, vyžadujících reakci či přemýšlení psa, vede k postupné degradaci jeho myšlenkových pochodů a k celkové nespokojenosti, k psychickému a fyzickému strádání psa, až k apatii. Zvíře je bez přítomnosti člověka a bez trvalé sociální interakce smutné a emočně nestabilní.

Finanční prostředky použijeme k zajištění socializace nemocných, opuštěných psů a k emoční péči o ně (procházky, česání, masáže, klid, mazlení a lásku). Tím, že psi nemají trvalého pána, a nikoho, kdo by se jim pravidelně věnoval, běhal s nimi nebo chodil procházkami, jsou výrazně ochuzeni o sociálně emoční vazby a velmi strádají v sociálně psychologických a vztahových citech.

 

UKONČENO

 

Poslední fotografie