Jdi na obsah Jdi na menu

Projekt "SA_2015"

UKONČENO   25. 10. 2015

Nadace ČEZ podpořila projekt "SA_2015"

Podpora majitelům Akit prokazatelně nemocných chorobou Sebaceozní adenitida.

ROZDÁNO 33.000,- Kč

Cíl projektu:

Poskytneme nadační příspěvky fyzickým osobám, majitelům Akit prokazatelně nemocných chorobou Sebaceozní adenitida. Dle jednotlivých žádostí budou upřednostněny handicapované osoby, děti, senioři a sociálně slabé rodiny. Forma nadačního příspěvku bude bezhotovostně finanční s doložením aktuálního dokladu o způsobu čerpání poskytnutého příspěvku. Příspěvek bude poskytován pro nákup potřebného zdravotnického materiálu (léky, obvazy, spec. krmení, vitamíny, šampony), pro lékařské ošetření, operaci, léčebnou terapii apod. pro zmírnění dopadu nemoci Sebaceozní adenitida (SA) psů plemene Akita inu.

Co tím změníme:

Závažné genetické a nevyléčitelné onemocnění psů Sebaceozní adenitidou, které může končit smrtí nebo utracením zvířete, způsobuje mnohdy nejen fyzickou bolest postiženým psům, ale rovněž psychickou bolest a velkou finanční zátěž majitelům a rodinám postižených zvířat. Podporou můžeme zlepšit jak zdravotní stav zvířete, tak psychický stav majitele psa a celé rodinné "smečky". Zvýšíme naději na život Akita Inu... někteří psi mohou být zachráněni před utracením.

O nemoci:

Závažná nemoc SA je způsobena genetickými dispozicemi jedinců a nelze léčit. Velmi finančně a časově náročnou léčbou lze pouze zmírnit a relativně stabilizovat průběh onemocnění.

 

25. 10. 2015

Správní rada fondu rozhodla o poskytnutí příspěvku všem čtyřem žadatelům. Finanční souhrnnou částkou 33.000,- Kč jsme podpořili nemocnou osmiletou fenku Tairu z Bambusového háje, osmiletého pejska Hirohita, pětiletého pejska Usugurai z Bambusového háje a skoro sedmiletého psa Akitu. Nakoupeny budou léky a přípravky ke zmírnění dopadů Sebaceozní adenitidy.

3. 9. 2015

Příjem žádostí o příspěvek na léčbu nemocných mazlíků byl ukončen. Letos se nám sešly 4 žádosti. Správní rada nadačního fondu rozhodne do 30. 9. 2015 o rozdělení finančních prostředků.

1. 8. 2015

Máte doma nemocného pejska? Je to Akita inu se Sebaceozní adenitidou? Požádejte o příspěvek na léky, léčení a zdravotnický materiál.

Od 1. 8. do 1. 9. 2015 přijímáme Žádosti.

31. 7. 2015

Zítra startuje projekt na podporu Akit postižených Sebaceozní adenitidou. Nadační příspěvky budou použity na veterinární ošetření a nákup léků a přípravků potřebných pro léčbu nemoci SA.

30. 6. 2015

Smlouvy jsou vyřízeny. Získali jsme grant ve výši 30.000,- Kč na nemocné Akity. Ještě rozhodne správní rada našeho fondu o rozdělení částky na projekty a v průběhu července zveřejníme termíny a postup, jak požádat o příspěvek na léčbu psích mazlíků.

7. 4. 2015

Požádali jsme Nadaci ČEZ o grant ve výši 30.000,- Kč na projekt "SA_2015", abychom stejně jako v roce 2013 podpořili pejsky nemocné Sebaceozní adenitidou. Čekáme na vyřízení žádosti.

UKONČENO

 

Poslední fotografie